3 tips voor het maken van de beste content

Er gebeurt zoveel online. Je krijgt van alles naar je toe geslingerd. Je leest het ene bericht na het andere. Je wilt alles zien! Maar wel alleen de relevante dingen natuurlijk. Beetje tegenstrijdig? Ja! Maar zo gaat dat nu. Mensen willen alles meekrijgen, maar tegelijkertijd hebben ze geen zin in dingen die hen niet interesseren. Ze willen alleen van alles in hun interesse- of werkgebied weten. Logisch toch? Maar hoe maak je nou de beste content voor jouw doelgroep?

Hoe jij in 3 stappen de beste content maakt

Niets willen missen

Mensen willen niets missen. De meeste mensen dan, er zijn altijd uitzonderingen. Dit gegeven is eigenlijk heel mooi voor iedereen in het marketing- en communicatielandschap. Want dit betekent dat iedereen altijd alles van je wil zien. Toch? Nou, nee. Zo werkt het niet. Hoewel je doelgroep ‘niets wil missen’, is het wel belangrijk dat je waardevolle content deelt. Ze moeten er iets uithalen: kennis, inspiratie, oplossingen, noem maar op. Creëer dus waardevolle content. Die het echt waard is om te lezen of bekijken. 

Inspelen met ephemeral content

Ephe wat? Ephemeral content is tijdelijke content. Denk aan Snapchat, maar ook Instagram, Facebook en LinkedIn stories. Deze content verdwijnt na 24 uur. En dat maakt de drang om het te bekijken nóg groter. Want ja, je wilt natuurlijk niks missen. Maar als je elke keer content voorgeschoteld krijgt wat je niet interesseert, dan wordt de kans steeds groter dat je het bewuste account gaat ontvolgen. En jij wilt niet dat ‘bewuste account’ zijn. Jij wil gezien worden en je boodschap overbrengen. Daar helpen wij je graag mee. 

3 tips voor het overbrengen van je boodschap

We kunnen natuurlijk allemaal moeilijke theorieën en tabellen laten zien. Maar als je nou eens met de volgende drie stappen begint, dan kom je al een heel eind. En zorg je ervoor dat jouw content het écht waard is om gezien en gelezen te worden.

1. Uniek en herkenbaar

Elke maand weer. Zwoegen, peinzen, ideeën, schrijven, schrappen, nieuwe ideeën en opnieuw schrijven. Het maken van content is niet altijd even makkelijk. Iedereen kan natuurlijk wel ‘iets’ op papier zetten, maar je wilt goede content. Het moet herkenbaar zijn. En uniek. Maar ja, hoe maak je herkenbare content als je niet weet wat er in hoofden van je doelgroep omgaat? Neem even een stapje terug. En ga na wie je doelgroep is én waar ze tegenaan loopt. Wat zijn haar struggles? Maak die problemen herkenbaar. En blijf je doelgroep verrassen, kies bijvoorbeeld een keer voor een andere invalshoek.

2. Rake teksten

Goede content heeft niet alleen te maken met de boodschap. De manier waarop je het vertelt is minstens zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker. Zorg er dus voor dat je rake teksten schrijft. Maar let op, de ene doelgroep is de andere niet. De een houdt bijvoorbeeld van een grapje tussendoor, terwijl een ander serieuzere teksten wil lezen. En als je een serieuze of feitelijke tekst schrijft, wil dit niet zeggen dat het saaie stof moet zijn. Je kunt er best een sausje overheen gooien. Iedereen houdt van lekker leesbare teksten, toch? Kortom, tik je toetsenbord aan flarden, maar houdt je doelgroep in je achterhoofd. Oh ja, gebruik tussenkoppen. Want ja, er staat zoveel online, je lezer wil snel kunnen scannen of de inhoud interessant is. 

3. Maak het visueel

Ik heb het al eerder gezegd, maar we krijgen heel veel informatie binnen. Elke dag. En 90 procent van de informatie die onze hersenen registeren is visueel. Voeg daarom af en toe een afbeelding of infographic toe. Om het je lezer makkelijker te maken. Maar vooral ook omdat mensen over het algemeen lui zijn als het op lezen aankomt. Ze lezen het ‘even snel door’. Ze scannen de tekst en bekijken de afbeeldingen, als die er zijn tenminste. Als je dus afbeeldingen toevoegt, zorg je ervoor dat je lezers je boodschap beter onthouden. Want beeld is ook gewoon de beste manier om je doelgroep iets te laten onthouden. 

The circle of life. Oh nee, circle of the brain. We onthouden namelijk:

We onthouden 80% van wat we zien, 20% van wat we lezen, 10% van wat we horen. Gebruik dit om de beste content te maken.

Hulp nodig met rake content?

Whitepaper copywriting

Schrijf rake teksten die jouw doelgroep écht raken

Download onze whitepaper en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Content creëren voor social media, nieuwsbrieven, websites, magazines en andere communicatiemiddelen. Dat is wat ik het liefste doe. Content die prikkelt en aanzet tot actie. Met een boodschap waar je klanten niet omheen kunnen.

Meer over Manon

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top