Doorstaat jouw website de blinddoektest?

Onlangs werd ik gebeld door een zakelijke relatie, met de vraag of ik een website van een kennis van haar kon beoordelen. De vormgeving van de homepagina oogde professioneel, met frisse kleuren en goede afbeeldingen en was geschikt voor mobiele telefoons. Niks aan de hand zou je denken. Er was echter één grote maar ... de website kwam niet door de blinddoektest!

Doorstaat jouw website de blinddoektest

Veel websites gaan ervan uit dat iedere bezoeker weet wat de organisatie doet, maar erg gebruiksvriendelijk is dat niet. Op het razendsnelle internet heb je maar een paar seconden om de bezoeker te overtuigen, dat diegene op de juiste website terecht is gekomen. Anders is de bezoeker zo weer vertrokken.

Je moet ervan uitgaan dat een bezoeker nog nooit van jouw bedrijf heeft gehoord en per toeval ‘geblinddoekt’ op jouw website komt en de blinddoek bij binnenkomst wordt afgedaan: de blinddoektest.

Maar hoe doorstaat jouw website dan de blinddoektest? Een website moet een bezoeker bij binnenkomst binnen een paar seconden antwoord geven op 3 essentiële vragen, vragen die iedere bezoeker zichzelf onbewust stelt:

  • Waar ben ik?
  • Wat kan ik hier doen?
  • Waarom moet ik hier zijn?

De eerste twee vragen kunnen beantwoord worden door middel van jouw logo, een tagline (korte beschrijvende zin en niet hetzelfde als een slogan) of het menu. De derde vraag kan worden beantwoord via bijvoorbeeld de paginatitel. Beschrijf hier kort de oplossing, die jouw bedrijf biedt.

Doorstaat jouw website de blinddoektest?

Whitepaper website audit

Haal meer uit je website, zodat hij écht voor je werkt

Download onze whitepaper en leer hoe jij het beste uit je website haalt. Met tips die je direct kunt toepassen.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Jouw website zo effectief mogelijk maken, zodat ‘ie ook echt converteert en gebruiksvriendelijk is, daar hou ik me het liefst mee bezig. Want dan kan hij dienen als extra omzetkanaal. Als je website live staat, begint het echte werk pas.

Meer over Bart

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

1 gedachte over “Doorstaat jouw website de blinddoektest?”

  1. Pingback: Gebruik nooit meer: Welkom op onze website - Boostrz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top