Geen bedrijf, maar een dure hobby?

Wat voor marketingactiviteiten voer jij elke maand uit? Misschien een open vraag, maar wel een belangrijke. Marketing is het allerbelangrijkste element voor zakelijk succes. Marketing zorgt namelijk voor nieuwe leads en klanten. Zonder heb je geen bedrijf! Ouch!

Geen bedrijf, maar een dure hobby

Er zijn uitzonderingen! Als jij de enige persoon ter wereld bent die doet wat jij doet. En je al bekend bent bij de doelgroep. Ja, dan hoef je niet veel aan marketing te doen.

Maar voor 99,9% van de ondernemers geldt dat ze iets aan marketing moeten doen. Dit kan zijn via SEO, e-mailmarketing, betaalde advertenties, sociale media of iets anders.

Het brengt je bedrijf onder de aandacht van potentiële klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in jou. Je geeft iemand de kans om meer te leren over hoe je ze helpt, wat kan leiden tot een gesprek en hopelijk een aankoop.

Veel ondernemers zijn erg druk, maar met alles wat er nu in de wereld gebeurt, kan dat zo veranderen. Een van de grootste fouten is het verlagen van je marketingbudget. Is het de moeite waard om de zichtbaarheid bij je potentiële klanten te verliezen? Denk goed na, zonder marketing wordt je bedrijf onzichtbaar voor je ideale klant.

Misschien ben je met je marketing sterk afhankelijk van verwijzingen van bestaande klanten of relaties. Super krachtig. Maar wat gebeurt er als verwijzingen opdrogen?

Wees niet te afhankelijk van 1 marketingactiviteit. Kijk wat werkt en investeer daar tijd in. Werkt iets niet goed, verander dan dingen of probeer iets nieuws. Er zijn veel manieren om de aandacht van je ideale klanten te trekken.

Vergeet niet je concurrenten in de gaten te houden. Let op wat ze doen en laat ze geen klanten onder je neus vandaan halen. Stilstaan kan dodelijk zijn. Zorg dat je je concurrentie voorblijft.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Jouw website zo effectief mogelijk maken, zodat ‘ie ook echt converteert en gebruiksvriendelijk is, daar hou ik me het liefst mee bezig. Want dan kan hij dienen als extra omzetkanaal. Als je website live staat, begint het echte werk pas.

Meer over Bart

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top