Help, mijn website is gehackt!

Het zal je maar gebeuren: website gehackt. Soms heb je het direct door. Je virusscanner die een melding geeft bij een bezoek naar je website. Of de website ziet er anders uit dan normaal.

Maar hackers hebben liever dat je niet door hebt dat de website gehackt is. Ze gaan vaak onzichtbaar te werk en plaatsen zonder dat je het door hebt code op je website met malware. In het ergste geval blokkeert Google dan je website totdat deze is opgeschoond. Dat betekent ook dat potentiële klanten je website niet kunnen bezoeken.

Helaas verwacht ik dat het aantal gehackte websites in de toekomst zal toenemen. Waarom? Het wordt steeds gemakkelijker om zelf een website online te zetten met bijv. de CMS-systemen WordPress of Joomla.

Echter, wordt er dan vaak niet nagedacht over veiligheid en wordt er niet omgekeken naar technisch onderhoud aan het beheersysteem van de website. En dat is ook direct de grootste oorzaak van een gehackte website: slechte beveiliging en achterstallig onderhoud.

‘Maar waarom zou een hacker mijn website willen hacken?’ is vaak de vraag die ik krijg van ondernemers. Een hacker heeft jouw website niet als doel, een hacker gebruikt kwetsbare websites ‘gewoon’ om geld te verdienen, door bijv. linkjes te plaatsen naar websites met illegale producten.

Helaas kan je niet volledig voorkomen dat een website gehackt wordt? Maar een goede beveiliging begint bij jezelf. Gebruik nooit de gebruikersnaam admin. Gebruik veilige wachtwoorden. En zorg er altijd voor dat het beheersysteem van je website up-to-date is.

Whitepaper website audit

Haal meer uit je website, zodat hij écht voor je werkt

Download onze whitepaper en leer hoe jij het beste uit je website haalt. Met tips die je direct kunt toepassen.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Jouw website zo effectief mogelijk maken, zodat ‘ie ook echt converteert en gebruiksvriendelijk is, daar hou ik me het liefst mee bezig. Want dan kan hij dienen als extra omzetkanaal. Als je website live staat, begint het echte werk pas.

Meer over Bart

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top