Jouw beste verhaal is niet je succesverhaal

Jouw beste verhaal is niet je succesverhaal. Niet de mooiste versie van je geschiedenis. Het zijn juist de rafelige randjes waarmee jij impact kan maken. De barstjes in het perfecte plaatje die je niet probeert te verdoezelen, maar gebruikt om te laten zien waar je vandaan komt. Die jou hebben gevormd en ertoe hebben gebracht dat je nu doet wat je doet.

Jouw beste verhaal is niet je succesverhaal

“There’s a crack in everything. That’s how the light gets in.” ✨ – Leonard Cohen

Je ziet het in elk verhaal terugkomen. In boeken, films en in merkverhalen. We houden nu eenmaal van een held die tegen een obstakel loopt of in een strijd terecht komt, zijn droom bijna uit elkaar ziet spatten, maar een oplossing vindt en overwint. Dit zijn grofweg de basisingrediënten voor elk goed verhaal. Ook in die van jou.⠀ ⠀

Voor je bedrijf is dit onderdeel in je verhaal erg belangrijk, omdat mensen zich hier op emotioneel niveau met je kunnen identificeren. Het geeft je karakter. Het maakt je echt. Het zorgt voor vertrouwen en verbinding.⠀ ⠀

Dus graaf tussen de ups en downs van het leven. Daar ergens tussenin is er een moment geweest dat jij in conflict raakte. Wat gebeurde er? Welke strijd ben jij aangegaan en heb je overwonnen?

Whitepaper copywriting

Schrijf rake teksten die jouw doelgroep écht raken

Download onze whitepaper en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Ik help je met het vinden van een treffend merkconcept en de juiste woorden voor je verhaal. Jouw verhaal. Die jouw klanten raakt en aanzet tot actie. Want het allerbeste verhaal is je eigen verhaal. Jij bent de enige die het kan vertellen.

Meer over Marjolein

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top