Lekker rammen op die Enter-knop

We kennen allemaal wel iemand die niet ophoudt met praten. Kom je hem ergens tegen, dan weet je: daar komt weer een spraakwaterval. Geen woord krijg je ertussen. Vermoeiend toch? Toch schrijven veel mensen hetzelfde. Lange lappen tekst zonder pauzes en witregels.

Lekker rammen op die Enter-knop

Sommige mensen denken dat teksten die verdeeld zijn in alinea’s minder serieus of minder zakelijk overkomen. Dat lange lappen tekst professioneler zijn. Onzin natuurlijk. Je schrijft iets dat volgens jou de moeite waard is om gelezen te worden. Waarom zou je het de lezer dan niet gemakkelijker maken?

Wat zijn de voordelen van werken met alinea’s?

1. Overzichtelijke informatie

Elke alinea heeft een afgeronde hoeveelheid informatie. Daarmee is de tekst een stuk overzichtelijker. Bovendien: als in elke alinea de belangrijkste informatie in de eerste of tweede zin staat, kan de lezer heel gemakkelijk de tekst op hoofdzaken doorlezen. 

2. Rustpunten

Lange teksten schrikken de lezer af. Er zijn geen rustpunten en er valt niet snel een rode draad te ontdekken. Waar lappen tekst afschrikken, geven alinea’s rust.

3. Mogelijkheden tot scannen

Omdat we steeds meer informatie tot ons krijgen, kiezen we steeds vaker om teksten even snel te ‘scannen’. Hup, even met een schuin oog diagonaal over de hele pagina en klaar is Kees. Dat scannen wordt nog gemakkelijker als je boven elke alinea een kop zet.

De truc van dit alles? Heel eenvoudig: gewoon lekker vaak rammen op die Enter-knop van je toetsenbord. Daar houden we van. 

Whitepaper copywriting

Schrijf rake teksten die jouw doelgroep écht raken

Download onze whitepaper en leer hoe je met betere teksten en de kracht van storytelling betrokkenheid creëert bij je klanten en ze aanzet tot actie.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top