Mag het logo wat GROTER op mijn website?

In de bijna 15 jaar dat ik in dit vak werk, stelt de klant regelmatig deze vraag als ik het ontwerp voor een nieuwe website presenteer. Het lijkt een onschuldige vraag die simpel te beantwoorden is met ja. Maar mijn antwoord is bijna altijd nee. Niet om de klant te dwarsbomen, maar juist om te helpen. Ik zal uitleggen waarom.

Mag het logo wat groter op mijn website

De eerste vraag die ik stel, is waarom ze dat willen. Vaak is het antwoord dat ze het belangrijk vinden voor de branding en herkenbaarheid van hun bedrijf. En omdat ze natuurlijk trots zijn op hun bedrijfsnaam en logo. En dat mag/moet ook (ik ben ook trots op dat van ons). Ook de herkenbaarheid van jouw bedrijf op de website is erg belangrijk.

Maar het gaat op de website niet om jou. De website is er om de doelgroep van jouw bedrijf te dienen. De meeste bezoekers op jouw website hebben een ‘probleem’ en zoeken een oplossing. Maar lost jouw logo het ‘probleem’ van de bezoeker op? Meestal niet!

Door het logo groter te maken wordt belangrijke informatie voor de bezoeker naar beneden gedrukt. Deze informatie verdwijnt mogelijk onder de vouw en daardoor moet de bezoeker scrollen. Dit doet afbreuk aan het doel van de website. De content boven de vouw bepaalt meestal of hij of zij op jouw website blijft.

Het logo mag dus best prominent links bovenaan op de website staan, maar zorg dat het niet te dominant is en focus op de behoefte van de klant. Want jij hebt jouw klant toch meer te bieden dan alleen je bedrijfsnaam en logo?

Whitepaper website audit

Haal meer uit je website, zodat hij écht voor je werkt

Download onze whitepaper en leer hoe jij het beste uit je website haalt. Met tips die je direct kunt toepassen.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Jouw website zo effectief mogelijk maken, zodat ‘ie ook echt converteert en gebruiksvriendelijk is, daar hou ik me het liefst mee bezig. Want dan kan hij dienen als extra omzetkanaal. Als je website live staat, begint het echte werk pas.

Meer over Bart

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top