Gaeenswerken.nu

Een beroep in de techniek biedt in Salland perspectief, op welk niveau dan ook. En met een beroep in de techniek of technologie kun je een bijdrage leveren aan de oplossing van veel vragen en problemen in deze wereld. Maar veel jongeren kiezen niet voor een beroep in de techniek. Dat moet veranderen vinden Stichting Platform Techniek Salland en Uitzendbureau Salland. Aan ons de taak om een campagne op te zetten waarmee we jongeren enthousiast maken over een bijbaan in de techniek. Daarom kwamen wij, in samenwerking met Harry Derksen, met de campagne: gaeenswerken.nu. Sallands vetste bijbanen in de techniek.

De uitdaging

Meer jongeren van 15-20 jaar aan het werk krijgen in de technieksector, dat was platgezegd de uitdaging. Er is voor deze doelgroep zoveel interessant werk te doen in de techniek, maar dit is vrijwel niet bekend. Dat moest veranderen! Maar ja… hoe bereik je deze doelgroep op een ludieke manier? Hoe kom je in hun koppie terecht? Hoe zorg je ervoor dat ze over je gaan praten en elkaar activeren om te solliciteren op een bijbaan in de techniek?

Opdrachtgever

In opdracht van Platform Techniek Salland en Uitzendbureau Salland hebben we het concept Gaeenswerken.nu ontwikkeld. Platform Techniek Salland is in de regio hét aanspreekpunt en de verbinder tussen ondernemers in de techniek, onderwijs en overheid. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en ondersteund om techniek op de kaart te zetten. Met vooral als doel om kinderen te interesseren en jongeren te enthousiasmeren te kiezen voor de techniek en technologie. Uitzendbureau Salland is dag-in dag-uit op zoek naar talenten die de personeelsuitdagingen van hun opdrachtgevers kunnen oplossen.

Het resultaat

Een campagne met een naam die direct activeert en prikkelt. ‘Ga nou eens werken’ horen de jongeren namelijk constant van hun ouders. Niet op luie reet zitten, maar aan de slag. Maar goed, van de bank komen ze pas echt als het leuk is en goed betaalt. En dat beloven we ze met deze campagne. Via de website en verschillende communicatiemiddelen (zoals video) laten we ze zien en voelen hoe tof een beroep in de techniek is. De campagne is goed blijven hangen en een flink aantal jongeren heeft via www.gaeenswerken.nu een (bij)baan in de technieksector gevonden.

Klaar voor succes?

Gaaf! Wij ook. Altijd. Maak een afspraak en wij komen kennismaken. Of kom bij ons, kan ook. Zorgen wij voor koffie, koekjes en sterke ideeën.