Strategie

Merkfundatie

Heb je het gevoel dat jij je doelgroep niet raakt met jouw merk? Wil je groeien, maar lukt het niet? Voelt het alsof er ‘losse schroeven’ zijn binnen het bedrijf? Of wil je nieuw bedrijf lanceren? Begin bij het begin: jouw merkidentiteit. Samen zetten we het fundament van jouw merk stevig neer.

Merkfundatie

Waarom, hoe en wat

Om een sterke merkidentiteit neer te zetten, moeten we weten wat jouw verhaal is. We gaan terug naar de kern. Dat begint bij het waarom. Wat is je drijfveer? Waarom doe je wat je doet? Waarom bestaat je bedrijf en wat beteken je voor je klanten? Dat is het begin. Dan komen we bij het hoe. Hoe geef je vorm aan het waarom? Je vult het onderscheidend vermogen in. Als laatste heb je het wat. Dus wat moet je allemaal doen om het waarom en hoe in te vullen? Dát is het begin van een sterk merk. Daar maken we een sterke merkbelofte van. En vanuit daar werken we verder. Naar je huisstijl, website en andere communicatiemiddelen.

Wat een merk sterk maakt?

Sterke merken hebben drie eigenschappen gemeen waardoor ze impact kunnen maken en een blijvende indruk achterlaten. Hier komen ze.

 • +

  Sterke merken zijn consistent in alles wat ze doen

  Het plaatje klopt altijd. Wat je ook communiceert, het roept dezelfde sfeer op. Je communiceert altijd vanuit dezelfde belofte. Dat zorgt ervoor dat je herkenbaar bent.

 • +

  Sterke merken vertellen een authentiek verhaal

  Bijzondere verhalen onthouden we en vertellen we door. Merken die zich uit durven te spreken, handelen vanuit een duidelijke missie en visie en communiceren vanuit hun eigen verhaal, hebben aantrekkingskracht.

 • +

  Sterke merken maken duidelijke keuzes

  Een sterk merk bouwen vraagt om keuzes en focus. Focus op de juiste doelgroep en scherpe keuzes in je branding om de eenheid te bewaren. Zo krijg je richting en doe je alleen dingen die bij je merk passen.

Ben jij klaar voor een sterk merk?

Gaaf! Wij ook. Altijd. Maak een afspraak en wij komen kennismaken. Of kom bij ons, kan ook. Zorgen wij voor koffie, koekjes en sterke ideeën.

Scroll naar top