Ben jij vindbaar op de juiste zoekwoorden?

Hoe snel je op nummer 1 in Google komt? Daar is helaas geen zinnig woord over te zeggen. In zijn column vertelt Bart je over het belang van zoekwoorden.

Ben jij vindbaar op de juiste zoekwoorden

Regelmatig krijg ik de vraag hoe lang het duurt voordat een website op pagina 1 in Google staat. Helaas valt daar geen zinnig woord over te zeggen. Tenzij het gaat om een zoekwoord dat niemand gebruikt. Maar wat heb je aan een nummer 1 positie als niemand het zoekwoord gebruikt?

Wil je beter gevonden worden in Google? Start dan met een zoekwoordenonderzoek. Zo’n onderzoek is een eenvoudige manier om te begrijpen waar je klanten naar op zoek zijn. 

Het wordt vaak overgeslagen. Doodzonde. 

Hoe vind je dan de juiste zoekwoorden? Vooral door je gezonde verstand te gebruiken. Veel bedrijven gaan uit van de eigen dienstverlening. Maar is dat ook waar je doelgroep op zoekt? Gebruikt je potentiële klant de zoekterm staalbouw wanneer ze op zoek zijn naar stalen deuren en kozijnen? Of gebruiken ze de zoekterm stalen deuren en kozijnen?

Maak voor jezelf een lijst met zoektermen waarvan jij denkt dat je doelgroep die gebruikt. Denk daarbij ook aan synoniemen. Bekijk de resultaten in Google. En kijk hoe je concurrent het doet. Met behulp van handige tools check je daarna wat het zoekvolume is op de geselecteerde zoekwoorden. En dan blijkt soms dat je gezonde verstand je in steek heeft gelaten.

Kiezen wij dan altijd de zoekterm welke het meeste gebruikt worden? Zeker niet. We kijken naar de concurrentie op een zoekwoord. Maar we houden ook rekening met de zoekintentie van de zoeker. Past die intentie bij jouw product of dienst. We gaan liever voor de kwalitatieve bezoekers, dan voor veel kwantitatieve.

En nu? Implementeer het, anders is het onderzoek voor niets geweest. Verwerk de gekozen zoekwoorden op de juiste manier op je website. Het verbetert de vindbaarheid van je website op de juiste zoekwoorden. 

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Jouw website zo effectief mogelijk maken, zodat ‘ie ook echt converteert en gebruiksvriendelijk is, daar hou ik me het liefst mee bezig. Want dan kan hij dienen als extra omzetkanaal. Als je website live staat, begint het echte werk pas.

Meer over Bart

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top