Hoe zinvol is een website?

Natuurlijk zijn er ondernemers die geen effectieve website nodig hebben of zelfs helemaal geen website hebben, maar die al hun omzet binnenhalen via mond-tot-mondreclame. En natuurlijk is mond-tot-mondreclame enorm belangrijk. Maar feit is wel dat 95% van de consumenten zich eerst online oriënteren voordat ze een aankoop (vaak in de fysieke winkel) doen.

Hoe zinvol is een website

Ook nadat een bedrijf is aanbevolen door mond-tot-mondreclame gaan we online op zoek naar bevestiging. Stel dat je een nieuw huis gaat bouwen, dan vraag je op een feestje aan vrienden of familie of ze ervaringen hebben met verschillende regionale bouwbedrijven. Op basis van die ervaringen ga je online verder oriënteren. Op zoek naar bevestiging. Dit door de websites of social media van de bedrijven te bekijken, op zoek naar aansprekende referenties of aanbevelingen van anderen.

Biedt jouw website niet waar de bezoeker naar op zoek is en vindt hij of zij niet de bevestiging? Dan is de bezoeker vertrokken en is de offline aanbeveling voor niets geweest. Zorg dat je het vertrouwen van de bezoeker wint, want zo’n 90% van onze beslissingen maken we op basis van emotie (goed gevoel).

Dagelijks kom ik op websites van bedrijven die alleen informatie op de website hebben staan over het eigen bedrijf en hoe goed de diensten en producten die ze aanbieden wel niet zijn. Maar het gaat er niet om wat jij de bezoeker wilt vertellen, het gaat er om dat de bezoekers vinden wat ze zoeken.

Een effectieve website trekt bezoekers over de streep en zorgt voor extra omzet. Wil jij weten of jouw website effectief is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Whitepaper website audit

Haal meer uit je website, zodat hij écht voor je werkt

Download onze whitepaper en leer hoe jij het beste uit je website haalt. Met tips die je direct kunt toepassen.

Interessant? Deel het artikel

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Deel het dan. Vinden we leuk. Of laat hieronder een reactie achter.

Jouw website zo effectief mogelijk maken, zodat ‘ie ook echt converteert en gebruiksvriendelijk is, daar hou ik me het liefst mee bezig. Want dan kan hij dienen als extra omzetkanaal. Als je website live staat, begint het echte werk pas.

Meer over Bart

Geen enkele update van Boostrz meer missen?

Kan geregeld worden. Schrijf je in en ontvang verse inspiratie in je mailbox. Wij delen graag onze kennis met jou.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top